Henkilökunta

Hyllykallion Lääkintävoimistelu Ky on kuntouttanut Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkaita vuodesta 1984 alkaen. Tällä hetkellä kuntoutuksesta vastaavat kaksi fysioterapeuttia.

Hoitolaitokseen pääsee pyörätuolilla ja sähköpyörätuolilla. Laitoksessa on hydraulisesti säädettävä kävelytukiteline ja hydraulinen nostin siirtoja varten, kävelymatto, lht-laitteita, mm. 0,5 kg painoilla, vetolaite sekä erilaisia kuntoutusvälineitä (puolapuut, trampoliini, palloja, käsipainoja, kuminauhoja, keppejä, voimatankoja…)

Fysioterapeutti Saija Järvenpää kuva | Hyllykallion Lääkintävoimistelu

Saija Järvenpää

Fysioterapeutti

Fysioterapeutti/yrittäjä Saija Järvenpää on kuntouttanut KELA:n vaikeavammaisia vuodesta 1984 alkaen. Pitkiä koulutuksia ovat MDT-koulutus (McKenzie-terapia), Physiopilates-ohjaajakoulutus (lisätietoja Physiopilateksesta), Kinetic Control-koulutus ja syventävä alaraajakoulutus, neurologisten asiakkaiden kuntoutuskursseja, neurologisen asiakkaan allasterapiakursseja ja niihin liittyvä TRIMMI-hengenpelastuskoulutus, tuki-ja liikuntaelinongelmaisten tutkimisesta ja hoidosta sekä polvi- ja lonkkatekonivelkoulutus Tampereen Coxassa. Viimeisimpinä koulutuksina rintasyöpäleikatun yläraajan turvotuksen hoito ja strangien käsittely, purentaelinten toimintahäiriöiden (TMD) tutkiminen ja fysioterapia, sekä Parkinson-potilaiden kuntouttaminen. Asiakaskuntana ovat kaikenikäiset tuki- ja liikuntaelinongelmista kärsivät aikuiset ja lapset, vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen piirissä olevat lapset, nuoret ja aikuiset, diagnooseina mm. MS, Parkinson, hemi, CP, meningomyelocele, lihastaudit, INCL, ALS, reuma ja kehitysvammaiset, vakuutusyhtiöiden tapaturma-asiakkaat, myös ortopediset asiakkaat.

Fysioterapeutti Anna-Maaret Etula kuva | Hyllykallion Lääkintävoimistelu

Anna-Maaret Etula

Fysioterapeutti

Fysioterapeutti Anna-Maaret Etula on valmistunut vuonna 2009. Hänellä on lisäkoulutuksena syventävä kurssi neurologisen potilaan kuntoutuksesta, neurologisten asiakkaiden kuntoutukseen liittyvät Vasa Concept I ja II -osiot, neurologisen potilaan allasterapiakoulutus ja siihen liittyvä TRIMMI-hengenpelastuskoulutus, MDT-terapeutin pätevyys (McKenzie), Kinetic Control alaselkä-lantio-osio sekä kaularanka-olkapää-osio, alaraajaosio, Steccon faskiamanipulaatiokurssi I, fasciakäsittely-koulutus (myös liikehoidoissa fascian huomioiminen), fascia ja yläraajat koulutus, vagushermon fasciakäsittely-kurssi, Foam Roller-koulutus, koulutusjaksoja lasten tuki- ja liikuntaelinfysioterapiasta sekä reumalapsen kuntoutuksesta, kinesioteippauksesta, tuki- ja liikuntaelinongelmaisten manuaalisista tutkimisista ja hoidoista sekä terapeuttisen harjoittelun ohjauksesta, mm. jalan ja jalkaterän tutkimisesta ja kuntouttamisesta. Anna-Maaret on kuntouttanut Hyllykallion Lääkintävoimistelu Ky:ssä tuki-ja liikuntaelinongelmista kärsiviä aikuisia ja lapsia, vakuutusyhtiöiden tapaturma-asiakkaita, mm. selkäydinvammaisia, ortopedisia asiakkaita, Kelan vaativan kuntoutuksen asiakkaita sekä lapsia, nuoria että aikuisia, mm. MS-tautia ja Parkinsonia sairastavia, hemiplegia-asiakkaita, CP-vammaisia, meningomyelocele-lasta, lasten reumaa sairastavia, kehitysvammaisia, lihastautia sairastavia. Anna-Maaret antaa myös yksilöllistä allasterapiaa Seinäjoen uimahallissa. Anna-Maaret tekee myös kotikäyntejä.