Kelan kuntoutus

Kelan kuntoutus

Hyllykallion Lääkintävoimistelu Ky:ssä on kuntoutettu KELA:n vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkaita vuodesta 1984 alkaen. Tällä hetkellä kuntoutuksesta vastaavat kaksi fysioterapeuttia.

Fysioterapeutti Saija Järvenpää kuva | Hyllykallion Lääkintävoimistelu

Saija Järvenpää

Fysioterapeutti

Fysioterapeutti/yrittäjä Saija Järvenpää on kuntouttanut KELA:n vaikeavammaisia vuodesta 1984 alkaen. Pitkiä koulutuksia ovat MDT-koulutus (McKenzie-terapia), Physiopilates-ohjaajakoulutus (lisätietoja Physiopilateksesta), Kinetic Control-koulutus ja syventävä alaraajakoulutus, neurologisten asiakkaiden kuntoutuskursseja, neurologisen asiakkaan allasterapiakursseja ja niihin liittyvä TRIMMI-hengenpelastuskoulutus, tuki-ja liikuntaelinongelmaisten tutkimisesta ja hoidosta sekä polvi- ja lonkkatekonivelkoulutus Tampereen Coxassa. Viimeisimpinä koulutuksina purentaelinten toimintahäiriöiden (TMD) tutkiminen ja fysioterapia, sekä Parkinson-potilaiden kuntouttaminen. Asiakaskuntana ovat kaikenikäiset tuki- ja liikuntaelinongelmista kärsivät aikuiset ja lapset, vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen piirissä olevat lapset, nuoret ja aikuiset, diagnooseina mm. MS, Parkinson, hemi, CP, meningomyelocele, lihastaudit, INCL, ALS, reuma ja kehitysvammaiset, vakuutusyhtiöiden tapaturma-asiakkaat, myös ortopediset asiakkaat.

Fysioterapeutti Anna-Maaret Etula kuva | Hyllykallion Lääkintävoimistelu

Anna-Maaret Etula

Fysioterapeutti

Fysioterapeutti Anna-Maaret Etula on valmistunut vuonna 2009. Hänellä on lisäkoulutuksena syventävä kurssi neurologisen potilaan kuntoutuksesta, neurologisten asiakkaiden kuntoutukseen liittyvät Vasa Concept I ja II -osiot, neurologisen potilaan allasterapiakoulutus ja siihen liittyvä TRIMMI-hengenpelastuskoulutus, MDT-terapeutin pätevyys (McKenzie), Kinetic Control alaselkä-lantio-osio sekä kaularanka-olkapää-osio, alaraajaosio, Steccon faskiamanipulaatiokurssi I, fasciakäsittely-koulutus (myös liikehoidoissa fascian huomioiminen), fascia ja yläraajat koulutus, Foam Roller-koulutus, koulutusjaksoja lasten tuki- ja liikuntaelinfysioterapiasta sekä reumalapsen kuntoutuksesta, kinesioteippauksesta, tuki- ja liikuntaelinongelmaisten manuaalisista tutkimisista ja hoidoista sekä terapeuttisen harjoittelun ohjauksesta, mm. jalan ja jalkaterän tutkimisesta ja kuntouttamisesta. Anna-Maaret on kuntouttanut Hyllykallion Lääkintävoimistelu Ky:ssä tuki-ja liikuntaelinongelmista kärsiviä aikuisia ja lapsia, vakuutusyhtiöiden tapaturma-asiakkaita, mm. selkäydinvammaisia, ortopedisia asiakkaita, Kelan vaativan kuntoutuksen asiakkaita sekä lapsia, nuoria että aikuisia, mm. MS-tautia ja Parkinsonia sairastavia, hemiplegia-asiakkaita, CP-vammaisia, meningomyelocele-lasta, lasten reumaa sairastavia, kehitysvammaisia, lihastautia sairastavia. Anna-Maaret antaa myös yksilöllistä allasterapiaa Seinäjoen uimahallissa. Anna-Maaret tekee myös kotikäyntejä.